Fjerne tatovering

behandlinger med Pico- Nano- og Q-Switch  laser

Tatoveringer kan være vakkert, kunstnerisk og moteriktig, men vakkert er relativt for den enkelte, kunsten du liker i dag forandrer seg, og moter varer ikke evig.

Tatoveringen du syntes var flott og passet din personlighet for år siden, passer kanskje ikke lenger personligheten i dag.

Det finnes sikkert like mange grunner til å fjerne en tatovering som for å få en. Tidligere har det vært vanskelig å fjerne en permanent tatovering, da dette kun ble gjort på sykehus med kirurgi.. Dette medførte arr.

 De første laserne var ofte ineffektive. De kunne kun fjerne svart farge, gi stygge arr og var ofte veldig smertefull og  krevde mange behandlinger før ønsket resultat. Som med all annen teknologi så utvikler laserne for tatoveringsfjerning seg konstant

Tatoveringsfjerning er viktig satsingsområde for Laserklinikken Luxane og vi ønsker å være helt i forkant med tanke på ny teknologi (lasere) og behandlingsteknikker. Vi har derfor et mål om at vi skal alltid ha de beste lasere for tatoveringsfjerning og ha best  kunnskap om nye metoder for fjerning. Derfor er vi medlem i  SLMS (svenske lasermedisinske selskap)
 

Vi bruker alltid det siste og beste. Nå med Pico laser (Picosure)

Picosure er en  av de  beste og har siste teknologien på markedet for fjerning av tatoveringer. Picolaser  blir nå ansett  å være den nye gullstandarden for laseren fjerning av tatovering.

Dessverre er det sånn at ingen lasere kan fjerne alle typer tatoveringer i alle fargespekter enda, selv ikke Picosure. Heldigvis har vi flere lasere for å fjerne tatoveringen din. 
Der Picosure  med sin pico sekunds teknologi kommer til kort, kan vår  meget gode Q-Switched  Nd-Yag laser og den fraksjonerte Co2 til  hjelp. 
Ofte må vi kombinere flere lasere for å få en tatovering helt bort.Med vår Picosure laser og andre lasere kan vi trygt si vi har en av beste forutsetning for fjerning av tatoveringer i Norge i dag.

Hvordan fungerer tatoveringsfjerning med laser?

Du har sikkert selv opplevd at svarte farger absorberer sollys og utvikler seg til varme mer enn lyse farger. Tenk på en svart bil som har stått i sollys på sommeren, kontra en hvit bil. Den svarte bilen blir varmere fordi sollyset lettere blir absorbert i mørke farger.

Prinsippet blir. At  en energi-puls med en spesiell bølgelengde blir sendt mot blekkperlen Energien blir så absorbert i fargestoffet somfører til at blekkperlen  går i stykker. Da får kroppens eget immunforsvar mulighet til å fjerne den. 

Hva er forskjellen på en Picosure laser og en Q-Switch Ne-Yag laser ?

Teoretisk er det ingen forskjell i måten de fungerer på. Begge knuser blekkperlene på samme måte.Vi prater om laser som sender energi i pulser mot blekket. Det er lengden på pulsene og energien som er forskjellen. Vi har alle hørt om 1 sekund, 1 tidels sekund,1 tusendel ,1 millonsdels sekund. Neste blir 1.nanosekund (ett milliarddels sekund) neste blir  Picosekund som er 1000 nanosekunder. En Q-switch laser sender en energi som er helt enorm med iløpet av noen nanosekunder, en Picosure  laser  sender en enda større energi men da iløpet av noen picosekunder. 

Hva er best?

Noen sier at picolaser er best på de tatoveringene som ligger like under overflaten,og de dypere tatoveringer er Q-switchen best, for energien i en Pico ikke går så langt ned. Jeg påstår ingenting,derfor har jeg begge  lasere. God hjelp har vi også med en Frak.Co2 laser for å lage mikrehull i huden så en laser trenger fortere og bedre igjennom huden

Hvordan foregår behandlingen?

Før vi begynner behandling av en ny kunde, så vil vi alltid ha en  konsultasjon der  vi ser på tatoveringen.og forklarer prosessen
Det er viktig at opplysninger du gir oss er riktig.

Før vi begynner behandlingen,vil vi fotografere tatoveringen,og alle vil få utlevert vernebriller,deretter starte behandlingen med laseren. 
Behandleren vil føre laseren over det aktuelle området i en jevn bevegelse. Du vil høre lyden av laseren som blir skutt mot tatoveringsfargen og kjenne en svak smerte som de fleste beskriver med at gummistrikk blir strammet opp og sluppet mot huden din. 
Dette er en smerte som de aller fleste takler veldig godt. 
Det er selvfølgelig individuelt hvor lenge en behandling vil vare, men en liten tatovering behandles på ett par minutter.

Enkelte plasser er det smertefullt å bli laserbehandlet, vi har mange muligheter for smertelindring. Alt fra bedøvelsekrem,isposer,kaldluftmaskin og mulighet for lokalbedøvelse.Så smerteangst skal ikke være grunn til ikke oppsøke oss. 

Hvor mange behandlinger vil jeg trenge?

Ett overslag på hvor mange behandlinger du vil trenge for å fjerne din tatovering, vil bli gitt under konsultasjonen, før vi setter i gang . Det er mange faktorer som spiller inn, men i de aller fleste tilfeller så vil mye av fargen være borte etter 4-8 behandlinger .

Det er umulig å gi ett garantert eksakt tall på hvor mange behandlinger akkurat din tatovering trenger . Husk vi er alle forskjellig og reagerer ikke likt på behandlingen,og det er store forskjeller på blekksammensetningen også.