top of page

 

En orientering om å fjerne/bleke tatoveringer med laser.

Fjerne tatoveringer med laser er godt utprøvd og dokumentert. Det har gjennom mange år vært forskjellige typer lasere som har dominert markedet. I de siste årene har Picolaser vært den ledende og med best resultat. Den fjerner/bleker tatoveringen raskest og mest skånsom. Husk vår klinikk har samme ønske som kunden, fjerne /bleke tatoveringen raskest mulig og ingen hudskader eller merker.

Utfallet av behandlingen varierer fra person til person og på ulike deler av kroppen. Mange tatoveringer forsvinner helt, mens andre etterlater en skygge eller rester av pigment. Det beste resultat får vi når tatoveringen er svart eller bare har mørke pigmenter.
Antall behandlinger avhenger av flere faktorer: antall farger, alderen på den, hvor dypt i huden den sitter og sammensetningen av blekket. Prinsippet med laserfjerning av tatovering er at den skal blekne mer og mer, og forsvinne helt. Ingenting skal ut igjennom huden og ikke noe arr skal være igjen.
Det er nesten umulig å gi et overslag på antall behandlinger. Noen trenger 4 og andre trenger over 10.
Behandlingen skjer med minimum 6-8 ukers mellomrom. Dette fordi kroppen trenger tid på å fjerne pigmentene som skal vekk.

Personer som har blod, nyre eller leversykdom bør være forsiktig med å fjerne tatovering (Kontakt fastlegen på forhånd). Personer med lysblink utløsende epilepsi/migrene bør være oppmerksom og si ifra på forhånd. Snakk med terapeuten om medisinske sykdommer og medisinbruk som kan virke inn på behandlingen før behandlingen starter. Dette gjelder også smittsom hepatitt og hiv. Alle som er i kundekontakt er erfarne helsearbeidere og har taushetsplikt.

Behandlingsform:

Vi holder laseren som en penn mot huden. Laserlyset kommer i skarpe pulser og vi flytter laserhåndstykket over tatoveringen din. Laserterapeuten og kunden bruker vernebriller under behandling. Laserpulsene kommer i pico-sekunder (tusen milliard-del sekund) Derav navnet Picolaser, dette fører til lite varmeutvikling sammenlignet med tradisjonell laser,men blekkperlen som får denne pulsen blir pulverisert. Da kroppens immunforsvar (hvite blodlegemer og lymfesystem) til og kan transportere dem ut av kroppen.

 

Smerter:

I løpet av behandlingen sier noen at det gjør litt vondt, men det varierer fra person til person. Enkelte plasser på kroppen er mer smertefullt enn andre. Mange føler som om noen knipser en gummistrikk mot huden. Mange mener det er mindre smertefullt å få tatovering enn å fjerne den. De som er redd for å starte behandling pga smerter behøver ikke være redd. Vi har mange muligheter for smertereduksjon. (lokalbedøvelse, smertekrem m.m) lokal nedkjøling med ispose, kaldluft.

  

 

Etterbehandling:

Når vi er ferdig med behandlingen smører vi behandlet området med vaselin. Vaselin virker mykgjøende og desinfiserende. Pass på at området ikke blir forurenset.. Det kan føre til eksem, allergi. Det viktigste man kan gjøre er å la det gro i fred. Man får ikke lov til å få vann på området før etter 10 timer (dusj o.l.) De nærmeste døgnene får man dusje men ikke vask området med såpe, kommer det såpe så skyll det av, klapptørking. Etter et par dager vil området som regel begynne å klø. Dette er normalt da kan man smøre på en fuktighetskrem. Ikke klø. Fuktighetskremen må ikke inneholde: allergener, parfyme eller parabener og ikke være for fet (Vi anbefaler Blå Apobase).

Det er ikke lov å utsette området for sollys/solarium de første 6 ukene etter behandling, blek hud er best egnet for laserbehandling. Bruk krem med høy solfaktor (minimum 25) Det er lov å nyte solskinnsdager og reise på sydentur selv om man holder på med laserbehandling.

Enkelte vil oppleve at tatoveringen blir mer synlig etter første behandling, dette er normalt.

Det er tegn på at kroppen har kommet til fargepigmentene og holder på å fjerne disse. At den hvite bindevev-kapselen som er dannet rundt blekkpigmentene er nedbrutt. Dette gjelder spesielt eldre tatoveringer.

Behandlet området kan føles solbrent de første dagene. Alle er forskjellig og reagerer ulikt. Får man en reaksjon på behandlet område som ikke føles normalt, kontakt klinikken med en gang
Hva fjerning/bleking av en tatovering vil koste er umulig å si uten en konsultasjon eller et bilde.

bottom of page